Management Software

C9010 262 Preparation Material}

Submitted by: Dennisng Ng

Question: 1

A customer recently purchased a Power E870 that includes redundant Service Processors, and would like to implement dual HMCs.

What does IBMs Best Practice documentation recommend?

A. Each HMC should be connected to both Service Processors on a separate private network.

B. The HMCs should share the same DHCP range.

C. Each HMC should be managed by PowerVC

D. The HMCs should use the same subnet to connect to the service processors.

Answer: A

Explanation:

Using a redundant HMC configuration with your service processor setup requires a specific port configuration, as shown in the figure below.

The HMCs first Ethernet port, eth0, should be configured to be a Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) server over a private network.

References: IBM Power Systems HMC Implementation and Usage Guide (April 2013), page 43

http://www.redbooks.ibm.com/redbooks/pdfs/sg247491.pdf

Question: 2

A customer purchased a new E870. They would like to implement Linux-based infrastructure solutions such as:

Which of the following will help to establish a proof of concept implementation for these applications?

A. PowerCare

B. PowerVC Manage

C. PowerVM

D. Power POC Redbook

Answer: C

Explanation:

The PowerVM hypervisor supports multiple operating environments on a single system. Live AIX, Linux and IBM i VMs can be moved between servers, eliminating planned downtime.

References: http://www-03.ibm.com/systems/power/software/virtualization/features.html

Question: 3

Which of the following RAS features is always enabled and functional on an E870 / E880, regardless of configuration?

A. System auto-restart

B. Dynamic Processor Sparing

C. Dynamic Memory Sparing

D. Processor Instruction Retry

Answer: D

Processor Instruction Retry allows the system to recover from soft faults that otherwise result in outages of applications or the entire server.

Note: Within the processor core, soft error events might occur that interfere with the various computation units. When such an event can be detected before a failing instruction is completed, the processor hardware might be able to try the operation again by using the advanced RAS feature that is known as Processor Instruction Retry.

References:

Question: 4

Which of the following is a feature in PowerVM?

A. Hard capping of virtual machines

B. Processor Micro-Threading

C. Active Memory Expansion

D. SR-IOV adapter support

Answer: A

Explanation:

PowerVM supports Shared processor pools, which have the following benefit:

Processor resources for a group of VMs can be capped, reducing software license costs

References:

Question: 5

Which IBM product is used to build, deploy, and manage infrastructure?

A. PowerVM

B. PowerVP

C. PowerVC Manage

D. PowerSC Manage

Answer: A

PowerVM provides a secure and scalable server virtualization environment for AIX, IBM i and Linux applications built upon the advanced RAS features and leading performance of the Power Systems platform.

Question: 6

Which feature of POWER8 processor-based systems is optimized for big data solutions?

A. 40GbE FCoE adapte

B. PCIe Gen3 I/O Expansion Drawe

C. Memory bandwidth

D. Internal Split Backplane

Answer: C

Explanation:

The Bandwidth of POWER8 is Critical for Big Data Workloads like Spark.

References: https://www.ibm.com/developerworks/community/blogs/f0f3cd83-63c2-4744-9021-9ff31e7004a9/entry/The_Bandwidth_of_POWER8_is_Critical_for_Big_Data_Workloads_like_Spark?lang=en

Question: 7

A Power 770 MMD with two CEC enclosures 256GB of memory, and PCIe expansion drawers with SAS disk is being upgraded to a Power E870.

Which of the following is a valid process to leverage the existing client investment and maintain the existing serial number?

A. Remove expansion drawers.Perform an MES upgrade of the memory and processor to POWER8.Migrate disk to the E870 system nodes.

B. Remove expansion drawers.Add EXP24S.Perform an MES upgrade of the memory and processor to POWER8.

C. Migrate expansion drawers.Perform an MES upgrade of the memory and processor to POWER8.

D. Migrate expansion drawers.Migrate disk.Perform an MES upgrade of the memory and processor to POWER8.

Answer: D

Explanation:

The following features that are present on the current system can be moved to the new

system if they are supported in the Power E870 and E880:

Disks (within an EXP24S I/O drawer)

SSDs (within an EXP24S I/O drawer)

PCIe adapters with cables, line cords, keyboards, and displays

Racks

Doors

EXP24S I/O drawers

For POWER7+ processor-based systems that have the Elastic CoD function enabled, you

must reorder the elastic CoD enablement features when placing the upgrade MES order fo

the new Power E870 or E880 system to keep the elastic CoD function active. To initiate the

model upgrade, the on/off enablement features should be removed from the configuration file

efore the MES order is started. Any temporary use of processors or memory owed to IBM on the existing system must be paid before installing the Power E870 or E880.

References: IBM Power Systems E870 and E880 Technical Overview and Introduction, page 28

http://www.redbooks.ibm.com/redpapers/pdfs/redp5137.pdf

Question: 8

A FlashSystem 840 attaches to a Power E870 via:

A. 16Gb Fibre Channel adapter.

B. 8Gb GX++ adapter.

C. large write cache SAS adapter.

D. Optical CXP converter adapter.

Answer: A

Explanation:

The IBM FlashSystem 840 supports three different protocol interface cards:

References: Implementing IBM FlashSystem 840 (July 2015), page 26

http://www.redbooks.ibm.com/redbooks/pdfs/sg248189.pdf

Question: 9

Which of the following is a benefit of Power Enterprise Pools?

A. Has no restrictions on where or how long cores and memory can be relocated.

B. Provides automatic load balancing based on built in policies enabled in PowerVM.

C. Provides greater flexibility to manage core and memory availability for workloads.

D. Can use a Scale-out system temporarily in certain conditions.

Answer: C

Explanation:

Power Enterprise Pools (PEP) provides the ability to move processor and memory resources from one server to another any time, with no physical movement of hardware, using easy operator commands in HMC. The PEP topology is a set of servers that is entitled to share a set of hardware processor and memory licenses between them. This grouping and sharing allows for fast workload balancing and LPM (Logical Partition Mobility) activity while keeping overall server capital costs lower. One does not have to purchase licenses for all resources on all systems, but instead can purchase fewer licenses overall and move them when needed, to and from servers as their workload requirements rise and fall.

References: https://www.ibm.com/developerworks/community/wikis/home?lang=en_us#!/wiki/Power%20Systems/page/Power%20Enterprise%20Pools

Question: 10

A customer would like to add a second HMC to an environment which consists of multiple POWER7 and POWER8 systems.

Which of the following is a requirement for both HMCs to be able to manage all the systems?

A. Both HMCs must be on the same HMC VLAN.

B. Each HMC must be on a dedicated HMC VLAN.

C. All the POWER7 systems must be at the same firmware level.

D. Both HMCs must be at the same version of HMC Code.

Answer: D

Explanation:

HMC Version 8 can be used for POWER8, POWER7, and POWER6 based servers.

HMC Version 7 can used for POWER7, POWER6 and POWER5 based servers.

References: https://www-304.ibm.com/support/customercare/sas/f/hmcl/home.html

About the Author: Test Information:Total Questions: 114Test Number: C9010-262Vendor Name: IBMCert Name: IBM CERTIFIED SALES SPECIALISTTest Name: IBM POWER SYSTEMS WITH POWER8 ENTERPRISE TECHNICAL SALES SKILLS V2Official Site:

examcertify.co.uk

For More Details:

examcertify.co.uk/C9010-262.html

Source:

isnare.com

Permanent Link:

isnare.com/?aid=1966915&ca=Computers+and+Technology }

Wednesday, August 9th, 2017 Management Software Comments Off on C9010 262 Preparation Material}